> nieuws

Nieuws

 
4 november 2020

Oergraan opnieuw ingezaaid

Het Red Turkey Wheat, dat in 2018, naar Nederland terug kwam is op 20 oktober opnieuw ingezaaid. Niet alleen in Witmarsum. Nu ook in Ouddorp.

Menno de Vries, die na contact met Mennonites in Ohio, het graan ontving om in te zaaien in Witmarsum, heeft voor de derde keer een stuk land ingezaaid.

Het graan is door Mennonieten, die over de wereld trokken, meegenomen en in Ohio weer ingezaaid als wintergraan. In samenwerking met een supermarktketen wordt er daar prachtig brood van gebakken.

Ook in Witmarsum wordt er brood van gebakken, door Mevrouw de Molenaar. Na de oogst wordt het graan bewerkt en dan door de molen in Witmarsum gemalen. Het al heel bekend Menno's bôle wordt door veel klanten zeer gewaardeerd. Binnenkort zal het weer verkrijgbaar zijn.

Menno de Vries heeft dit jaar niet alleen graan geleverd aan de molen, maar ook zaaigoed naar de Doopsgezinden in Ouddorp gestuurd. Ook daar wordt graan ingezaaid en volgend najaar geoogst. De gemeente Ouddorp bestaat dan 400 jaar. Ze hopen mede met het graan en het daarvan gebakken brood dit feest te vieren.

Toen Menno op 20 oktober op de trekker zat om het graan te zaaien, kreeg hij telefoon van de verbouwer in Ouddorp. Ook hij zat op de trekker om zijn land in te zaaien. Een geweldig moment!


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente De Lytse Streek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl