> dcolumn.php?nr=47634&stuurdoor

Column

 
 
2 april 2020

Palmpasen

Aanstaande zondag is het Palmpasen. Het verhaal over hoe Jezus in de laatste week van zijn leven in Jeruzalem aankomt.

Hier het verhaal uit het evangelie naar Matteüs, 21.6-11, NBV

6 De leerlingen gingen op weg en deden wat Jezus hun had opgedragen.
7 Ze brachten de ezelin en het veulen mee, legden er mantels op en lieten Jezus daarop plaatsnemen. 8 Vanuit de menigte spreidden velen hun mantels op de weg uit, anderen braken twijgen van de bomen en spreidden die uit op de weg. 9 De talloze mensen die voor hem uit liepen en achter hem aan kwamen, riepen luidkeels: ‘Hosanna voor de Zoon van David! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. Hosanna in de hemel!’ 
10 Toen hij Jeruzalem binnenging, raakte de hele stad in rep en roer. ‘Wie is die man?’ wilde men weten. 11 Uit de menigte werd geantwoord: ‘Dat is Jezus, de profeet uit Nazaret in Galilea.’ 

We kunnen nu niet samen vieren, toch kunt u met dit verhaal bezig zijn en delen van uw ervaring (via het contactformulier op de site).

Een idee: de tekst overschrijven.

Als u de tekst overschrijft, spreekt die anders tot u. Neem er de tijd voor, een mooi stuk papier en schrijf eens heel netjes, of juist heel snel. Zet dan een streep onder de woorden die u raken. Wat ontdekt u?

Een elfje maken

Een elfje is een gedicht van 11 woorden. Die woorden worden verdeeld over vijf regels. De eerste regel heeft 1 woord, de tweede 2 enzovoort. De vijfde regel heeft 1 woord, dat vaak een soort samenvatting is.

Een voorbeeld:

Jeruzalem
Lang geleden
De weg bekleed
Jezus op een ezel
Feest

Kunt u ook een elfje bedenken bij dit verhaal? Het is leuk als u iets maakt om het naar mij te sturen. Dan kunnen we elkaars werk verdelen. Dat mag ook in het Frysk natuurlijk.

Wilt u zondag even stil staan bij dit verhaal. Dan kunt u wat u hebt gemaakt op tafel leggen. Een kaars of een lichtje aansteken en het verhaal hard op lezen. Zo is er nog eens aandacht voor deze zondag op weg naar Pasen.


Voor meer zie het overzicht

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente De Lytse Streek
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl